Cultuurcentrum - Ieper

Hier vindt je een overzicht van allerhande culturele activiteiten die op het programma staan, mede georganiseerd door de culturele stadsdienst van Ieper.

Domein De Palingbeek - Hollebeke

Wie het provinciaal bezoekerscentrum De Palingbeek bezoekt wordt uitgenodigd en gestimuleerd om de grote natuur-, landschappelijke en historische waarden van het domein, de ruime omgeving en De Ieperboog, te ontdekken.

 

Natuurdomein De Blankaert - Woumen

Het provinciaal Bezoekerscentrum De Blankaart is gelegen aan de rand van de overstroombare IJzervallei te Woumen (Diksmuide), ondergebracht in een kasteel en omgeven door een fraai park. Het vormt niet alleen de toegangspoort tot het aangrenzend natuurreservaat beheerd door Natuurpunt, maar ook van de achterliggende uitgestrekte IJzebroeken, beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos.

Astrolab Iris - Zillebeke

In het afgelopen decennium bouwde de Astronomische Contact Groep vzw de project- en volkssterrenwachten AstroLAB IRIS uit tot een boeiend natuurwetenschappelijk en technisch centrum. Door de aanwezigheid van maar liefst twee hi-tech sterrenwachten oefent het vooral op eenieder die het heelal wil verkennen een bijzondere aantrekkingskracht uit.

 

De Boot - Merkem

De Boot is gespecialiseerd in het op maat snijden van arrangementen voor scholen, verenigingen, families, bedrijven en andere groepen. Per fiets, te voet, per kano, zonneboot en/of huifkar word je geleid langs de mooiste hoekjes van de Ijzerstreek, het bosrijke platteland van Houthulst of je krijgt verhalen te horen uit de Eerste Wereldoorlog.