Wielermuseum

Een boeiend parcours over de historiek van de fiets en de wielersport. Wie is de uitvinder van de fiets? Hoe lang bestaat de fiets al?

Hopmuseum

Wens je meer te weten over de geschiedenis van het bier. Dan kan je in Poperinge terecht voor de rijke traditie van de hopcultuur.

Tabaksmuseum

Ga mee op een mysterieuze reis doorheen de tabaksgeschiedenis. Dankzij een indrukwekkende collectie, krijg je een indringend beeld op het rookfenomeen en de lokale tabaksteelt.

Flanders Field museum

In het nabijgelegen Ieper bevindt zich een alternatief museum omtrend de oorlog 14-18. Je wordt er aan de hand van een gekozen personage doorheen de oorlog geleid.

Kippenmuseum

In't Kakelend Kippenmuseum te Diksmuide kan je talloze neerhofdieren bewonderen. Vooral kinderen vinden het plezant om de dieren en hun kroost te bezoeken.

Openluchtmuseum

Het sfeervolle Openluchtmuseum Bachten de Kupe is een reconstructie van een stil oud Boerendorp, gerealiseerd met typische landelijke woningen.

De oude kaasmakerij

De Oude Kaasmakerij is een levendige herinnering aan het kaasmaken tijdens het interbellum. Op een interactieve manier ontdekt u de geheimen en verhalen achter dit product.

Bakkerijmuseum

Is hét belangrijkste museum en kenniscentrum voor het bakerfgoed. Men probeert met haar publiek een nieuwe interactie op te zoeken, waarbij beleving en betrokkenheid centraal staan.

De ijzertoren Diksmuide

Een verhaal van Vrijheid, Vrede en Verdraagzaamheid symboliseert de huidige Ijzertoren die in 1951 gebouwd werd.

Mout- en Brouwhuis

Wie in het verleden van de dorst wil smaken, moet een bezoek brengen aan dit uniek sitemuseum. Hier vindt u immers nog een volledige, authentieke brouwerij en mouterij uit de 19de eeuw.

Vlasmuseum

Het Nationaal Vlasmuseum is een museum in de Belgische stad Kortrijk dat de evolutie van de vlasteelt, -bewerking en - verwerking tot linnen weefsel uitbeeldt ...